2015_10_03-1.jpg

Megnyílt a BME Építész Diplomatervek Kiállítása

2015.10.03.

Az Építészet Hónapja keretében október 3-án nyílt meg a Tisza moziban a Szolnoki Művésztelepre készült igényes és fantáziadús építész diplomatervek kiállítása. Ekkor adták át a 2015. évi Regio Arhitect díjakat is.

Kiállító építészek: Majercsik Laura, Marton Noémi és Pálinkás István.

Molnár Iván SzMJV VÜB elnök köszöntötte a megjelenteket és Sáros László DLA MÉSZ elnök nyitotta meg a kiállítást lírai visszaemlékezéssel.

Majd Marton Csaba ismertette a Regio Architect 2015 díj kuratóriumának döntését. Az oklevelet és a kisplasztikát Sáros Lászlóval együtt adták át Dombi Gábornak (Kalocsai Ügyészség, alkotói díj többségi szavazással) és Makai Istvánnak (több évtizedes szakmai-közéleti munkásságért díj egyhangúlag).

Ezután az időközben megérkezett Szalay Ferenc polgármester adott tájékoztatást a Várkerület fejlesztésének lehetőségeiről, majd Verebes György festőművész hozzászólásával kezdődött meg a Csendes Mónika által moderált tartalmas beszélgetés a tervek alkotóival.

Képek és dokumentumok az Építész Egylet facebook oldalán

Kapcsolatunk a megyéből elszármazott építészhallgatókkal 2008-ra nyúlik vissza, Akkor került sor a főként első- és másodéves építész-hallgatók nagy sikerű bemutatkozására a „Szolnok hazavár” szlogen jegyében.

Fejlődésüket később is nyomon követtük, több közös rendezvényünk is volt a „KOCKA” segítségével. Azóta elvégezték az egyetemet, és tizenhárman Szolnokra készítettek diplomatervet, amelyeket kivonatban két évvel ezelőtt állítottuk ki.

Most - részben aktualitása miatt - az összes tervlappal együtt részletesen bemutatunk hármat, hogy a nagyközönség és az építészet iránt érdeklődő fiatalok az alkotók segítségével betekintést nyerhessenek a különleges helyszínre történő tervezés kulisszatitkaiba.
Letöltés:
  1. SarosLaszloBeszede